Omgeving

Het Reestdal
De Inmenning ligt in IJhorst, naast het riviertje de Reest in het mooie Reestdal. Het Reestdal is gelegen op de grens van de provincies Drenthe en Overijssel. Rondom het grensriviertje de Reest ligt een eeuwenoud beekdal met een heel eigen karakter. Het Reestdal is een aantrekkelijk fietsgebied. Uiteraard ligt hier ook een mooi wandelknopennetwerk.

IJhorstermarkt
De IJhorster markt is groots en geniet bekendheid in de wijde omgeving. De markt is een perfecte mix van antiek, brocante, vlo, braderie en warenmarkt. De IJhorster markt is elke 1ste zaterdag van de maand van april t.m november van 08.00 tot 13.00 uur.

Staphorst
Klederdracht, Staphorster Stipwerk en hard groene luiken gecombineerd met fel blauwe kozijnen. Tijdens uw bezoek aan Staphorst ziet u hoe oude tradities in ere worden gehouden, voelt u het historische karakter en geniet u van de schoonheid van het slagenlandschap.

Terug in de tijd
Rondlopend in de gerestaureerde Museum Staphorst waant u zich terug in de tijd en ervaart u hoe de Staphorster bevolking vroeger leefde. Hier kunt u onder andere de permanente expositie van klederdracht bezoeken. Deze Staphorster klederdracht wordt nog door een klein deel van de bevolking gedragen.

Ontdek Staphorst
Genieten van natuur kan in Staphorst op allerlei manieren. Zo kunt u fietsen door het slagenlandschap of wandelen langs de kronkelende Reest of in de boswachterij. Een andere erg leuke manier om zowel de schitterende natuur als de oude ambachten in Staphorst te ontdekken is door middel van de autoroute Authentiek Staphorst.

Giethoorn
Een bezoek aan Giethoorn betekent natuurlijk varen in Giethoorn. Een dagje Giethoorn is immers niet compleet zonder een schitterende vaartocht door het dorp en het Nationaal Park Weerribben Wieden, het schitterende natuurmonument dat onze omgeving rijk.